2 hurtige råd om planter i hjemmet

Når man har brugt tid og kræfter på at finde alle de rigtige møbler og nips ting til sit hjem, og man endelig føler, at man er kommet i mål med indretningen, kan man ofte stå tilbage med følelse af der mangler noget – nemlig liv. 

 

Helt bogstavelig talt, levende planter. For udover at skabe en hyggelig stemning, så kan planter også hjælpe med at skabe et godt inde miljø i dit hjem. Men hvordan vælger man også nogle planter, som man rent faktisk kan passe?

Hvor meget lys skal planten have

Der er to overordnede ting du skal holde øje med, når du vælger planter. Nemlig lys og vanding. Nogle planter kræver direkte sollys for at trives bedst og andre gør ikke. Start derfor med at kigge på dit rum og de steder, du tænker du gerne vil sætte en eller to. Skal du være planter til skygge, som skal være i de krukker – eller skal de kunne klare et barsk direkte lys det meste af dagen?

Gode begynderplanter

Hvis du ikke er vant til at passe planter, kan det være en god start finde nogle, som ikke kræver så meget af dig til at starte med. Gå gerne efter planter som kan klare sig, selv hvis du glemmer at vande dem en uge eller to – eller måske længere endnu, alt efter hvor glemsom man er. Med tiden vil du blive bedre til at passe dine planter og kan prøve kræfter med flere slags.