Her er de bedste forudsætninger for et godt sexliv

Vores seksualitet udgør en stor del af vores personlighed, og et godt sexliv er noget, vi alle ønsker os – og med god grund. Et godt sexliv er nemlig alment kendt for at nedbringe psykiske udfordringer som angst, stress og depression, og et godt sexliv bidrager til et godt helbred og en sund fysik. Når vi har sex, så frigiver vi lykkehormoner, og vi har det generelt bedre, når vores sexliv fungerer.

Læs med herunder, hvor vi kommer ind på de grundlæggende ting, der er i spil, når vi har et godt sexliv med vores sexpartner(e)

God kommunikation er afgørende – også i dit sexliv

At du har et godt sexliv, er langt hen ad vejen noget, du selv kan bestemme. Når du ved, hvordan din seksualitet trives, hvad du kan lide, hvordan du godt kan lide at blive rørt, hvad du tænder på osv., så har rigtig gode forudsætninger for at få et fantastisk sexliv, og her handler det først og fremmest om at gøre dit hjemmearbejde. Du kan med fordel prøve dig frem med onani og sexlegetøj, når du vil have et godt kendskab til din krop og din seksualitet.

Når du ved, hvad du kan lide, og når du kan formidle denne viden videre til en sexpartner, så har du gjort et godt forarbejde i jagten på det gode sexliv.

Tydelig og klar kommunikation er hemmeligheden bag ethvert godt sexliv. Derfor kan du med fordel lægge eventuel usikkerhed på hylden og tale frit fra det stolteste sted i dig, når du bekender din krop, din lyst og dine behov til din(e) sexpartner(e).

Tryghed og spænding – den perfekte balance skaber det gode sexliv

Der er lavet flere studier, der viser, at vi menneskers seksualitet trives bedst i den perfekte balance mellem tryghed og spænding. Et godt sexliv skal helst være varieret, spændende, og kreativt – men også trygt. Og det kan være en svær balance at finde. Alsidighed og variation er vigtige nøgleord i ethvert godt sexliv, men grundlæggende skal vi føle os trygge først, da det er her, vi kan give os hen og have tillid til vores partner.

Når I har det rette element af tryghed i jeres forhold, så kan I begynde at eksperimenter og overraske hinanden for at bevare det ukendte og spændende i jeres sexliv med for eksempel en anal plug. Overrask din mand med en anal plug, se porno sammen, giv hinanden indblik i hver jeres hemmelige fantasier, forfør hinanden spontant, hav sex et offentligt sted eller noget helt, helt andet – hvad der virker, handler om jer.